Hastane Yatak Çeşitleri

Hastane Yatak Çeşitleri

Hastane Yatak Çeşitleri

   Hastaların iyileşme dönemlerinde dinlenme dönemini gereği gibi geçirmeleri gerekir. Her şey onlar için olmalı ve her şey onların iyi hissetmesi, konforlu iyileşmesi için gereklidir. Bunun için de mutlaka hasta yatağı kullanılmalıdır. Bu özel tasarımlı olan yataklar, tedavilerde gerçek anlamda önemli bir parçadır. Bu sebeple de satın alınmalı, satın alınamıyorsa da kiralanmalıdır; yani kullanımı bir şekilde gerçekleşmeli, ihmal edilmemelidir. Zaten bu faydalar doğrultusunda da hastane, klinik gibi sağlık kurumlarında hastane yataklarının kullanımı zorunludur. Hastane yatak çeşitleri karşımıza sadece hastanede ya da sağlık kurumlarında değil huzur evi ve bakım evlerinde de çıkmaktadır. Ayrıca hastane yatak çeşitleri, ev tipi olarak da mevcuttur.

Hasta Yatağı Nasıl Olmalıdır?

   Hastane yatak çeşitleri, kendi içinde belirli özelliklere sahiptir. Sağlık kurumlarında, hastaların yataklarının normal modellerden çok daha farklı olduğu direkt olarak göze çarpan bir detaydır. Bu farklılıklar korkuluk yanı ayak, baş ve yan kısımlarda bulunan destekler, sırt ve ayak kısımlarındaki ayarlama özellikleri, tekerlekler ve fonksiyonlu olmalarıdır. Yani özetle, hastane yatak çeşitleri, özel olarak dizayn ediliyor. Sıradan yataklardan kesinlikle farklıdır ki bunun nedeni de hastaların iyileşme sürelerinde çok hassas olmaları ve özel donanımları olan yataklara ihtiyaç duymalarıdır.

  Karyolaların yanlarında bulunan özel korkuluklar ayrıca hastanın rahatına, ihtiyacına ve fiziksel özelliklerine göre ayarlanabilir, indirilip kaldırılabilir özelliktedir. Buna göre de hasta ve hasta bakıcılar, bunları ister yüksek isterse de kaldırarak kullanabilirler. Korkuluklar, hastaların yatarken de güvende kalmalarını sağlar ve anti bakteriyel özellikleri sayesinde mikrop üretmez, kolay temizlenir.

Hastane Yatağı Özellikleri ve Çeşitleri Nelerdir?

   Hastane yatak çeşitleri, kendi içinde kategorilere ayrılarak hastaların durum ve ihtiyaçlarına göre kullanılmaktadır. Örneğin hiç hareket edemeyen hastalar için tamamen aşağı yukarı, sağa sola hareket edebilen, pozisyon alabilen, rahatlığı ve yüksekliği ayarlanabilen yataklar kullanılırken sadece kısa süre yatacak hastalar için sadece korkulukları olan, standart hastane yatağı tercih edilmektedir.

  Hastane yatak çeşitleri arasında en sık karşımıza çıkan otomatik hasta yataklarıdır. Bu yatak çeşidini ister evde isterseniz de sağlık merkezlerinde kullanabilirsiniz. Bu yatak çeşidinde bulunan motor sistemlerinin kesinlikle çalışır pozisyonda olması gerekmektedir. Yalnızca tek bir tuşa basarak yatağı, hastanın istediği şekle getirebilir ya da ihtiyacı olan açıya ayarlayabilirsiniz. Yatak sistemlerinin ergonomik ve ortopedik olması da son derece önemli bir noktadır. Anti bakteriyel olması da mikrop üretim noktasında devreye girerek ve özel dizaynı sayesinde açılma olasılığı yüksek olan yatak yaralarının önüne geçecek özel bir yumuşaklıkta olmalıdır. Temizlenmesi de ayrıca kolay olmalıdır.

   Karyolaları tekerlekli olacak olan hastane yatak çeşitleri, kolayca hareket edebilmesi bakımından da çok önemlidir. Bir yerde kalıcı olarak durabilmesi adına tekerlekleri de sabitlenebilir özelliktedir. Yani aslında hastane yatak çeşitlerinin her biri hastaların konforu, rahatı için oldukça önemlidir. 

Hastane Yatak Çeşitleri